De Kuip viert 75 jaar vrijheid

Logo 75 jaar vrijheid

Als De Kuip is de bevrijding van Nederland een heel belangrijk gegeven. Bijna elk jaar komen veteranen in De Kuip omdat de stichting ” Welcome Again Veterans” mogelijk maakt dat veteranen en hun familieleden uit Canada overkomen en bij gastgezinnen ondergebracht worden. De Kuip faciliteert en wordt omgedoopt tot The Canadian Club. De Kuip organiseert de ontvangst en “Farewell party” en is tevens het vertrekpunt van alle uitstapjes.

Ook in 2020 komen komen er weer gasten uit Canada namens Welcome Again Veterans. Daarnaast willen we ook diverse andere activiteiten organiseren voor de buurt en gemeente. De plannen worden op dit moment gesmeed, de exacte invulling volgt later, maar hieronder al wel de globale opzet. De komende tijd horen jullie meer via de site, persberichten en social media.


Zaterdag 18 april: Live in De Kuip bevrijdingseditie

Op zaterdagavond is er een bevrijdingsconcert in De Kuip tijdens Live in De Kuip. Met welke artiesten houden we nog even voor ons.

Meer informatie..

18 april 2020 Live in De Kuip bevrijdingsconcert

Zondag 19 april: Colmschate in Beeld III 75 jaar vrijheid

In 2020 organiseren we weer een Colmschate in Beeld middag. Na de eerdere voorgaande editie’s wordt de komende editie een zeer speciale. Met deze editie vieren we 75 jaar vrijheid, nadat de geallieerde troepen Colmschate op 8 april 1945 bevrijdde.

  • Lezingen
  • Expositie Colmschate en omgeving in de oorlog en tijdens 75 jaar vrijheid
  • Fietstocht langs diverse monumenten in de omgeving van Colmschate

Meer informatie..

19 april 2020 Colmschate in Beeld III 75 jaar vrijheid

Opbouw Colmschate in Beeld I in 2013

The Canadian Club

De Kuip is The Canadian Club

Lezing in mei 2019 over het leven in de Tweede Wereldoorlog

Recente geschiedenis

In de afgelopen jaren vierde we elk jaar de bevrijding, de buurt hangt begin mei de Canadese vlag uit, vrijwilligers bezoeken rond kerst de Canadese Begraafplaats in Holten, was er een bevrijdingsconcert en kwamen vele Canadese veteranen naar The Canadian Club.

Bronnen

De volgende partijen hebben ons ondersteund met materiaal voor deze activiteiten.