Op woensdagmiddag 1 mei 2019 hadden we een volle foyer bij de lezing door Frits en Cor Loggen vanuit het Steunpunt Gastsprekers Westerbork. Met meer dan 60 bezoekers kunnen we spreken van een succesvolle middag.

Met foto’s op de beamer en echte materialen uit de Tweede Wereldoorlog vertelde Frits een boeiend verhaal. Uit eigen ervaring werd verteld over de Duitse inval in 1940, de verduistering die nodig was, de bommen die uit de lucht vielen, maar ook over de persoonsbewijzen en de controle hierop. Maar ook de schaarste voor eten (voedselbonnen) en kleding.

Tijdens de lezing van Frits toonde Cor bijvoorbeeld een jurk gemaakt van parachute stof, schoenen uit die tijd, echte voedselbonnen en persoonsbewijzen. Na afloop kon men ook nog diverse zaken uit die tijd bekijken. Al met al een zeer interessante middag. Met als laatste boodschap:

We leven al 74 jaar in vrijheid. KOESTER DEZE VRIJHEID!

Daarom sta eens even stil op 4 mei. Vele gaven hun leven voor onze vrijheid!!! Het is nu aan ons om voor hen te zorgen. Twee minuten slechts, is alles wat ze vragen!