75+1 jaar vrijheid

We vieren gezamenlijk onze vrijheid in 2021

Helaas hebben we in 2020 niet massaal met elkaar 75 jaar vrijheid kunnen vieren. We hadden meerdere activiteiten gepland staan in het weekend van 11 en 12 april 2020. Echter moesten we alles annuleren, echter gaan we het als nog vieren en staan we stil bij onze vrijheid in vrede. Dit doen we in aangepaste vorm en coronaproof op 12 september 2021. Het liefste hadden we dit in april rondom de bevrijding van Colmschate gedaan, maar dit is helaas niet mogelijk.

Onder de noemer Jumbo Hans Kok en De Kuip vieren 75+1 jaar vrijheid. Met o.a. een fietstocht en expositie in het teken van Colmschate in de Tweede Wereldoorlog en in 75+1 jaar vrijheid.

75+1 jaar vrijheid Overijssel

Meer informatie activiteiten 12 september & kaartverkoop

De Kuip viert 75+1 jaar vrijheid

Posters 75+1 jaar vrijheid v2

Als De Kuip is de bevrijding van Nederland een heel belangrijk gegeven. Bijna elk jaar komen veteranen in De Kuip, omdat de stichting ” Welcome Again Veterans” mogelijk maakt dat veteranen en hun familieleden uit Canada overkomen en bij gastgezinnen ondergebracht worden. De Kuip faciliteert en wordt omgedoopt tot The Canadian Club. We hopen later dit jaar een leuk en op de coronamaatregelen aangepast programma te kunnen bieden in september. Houdt onze site en social media in de gaten voor verdere ontwikkelingen.

Op deze pagina meer informatie over 75+1 jaar vrijheid in De Kuip. In onze agenda meer informatie omtrent de activiteiten van 12 september.

75 jaar vrijheid in 2020

Er is gelukkig wel iets gedaan aan 75 jaar vrijheid in 2020. Zo is het monument voor de kerk in Colmschate opgeknapt met dank aan Hoveniersbedrijf Johan Wolters, Alphons Oosterwegel en het projectteam “De Kuip viert 75 jaar vrijheid” van Gemeenschapshuis De Kuip. Op 4 mei 2020 vond hier een kleine plechtigheid plaats en zijn er bloemen bij het monument geplaatst. Ook speelde Jan Flierman na de twee minuten stilte nog de volksliederen van Canada en Nederland. Ook hingen de vlaggeen van Canada en Nederland uit in de periode van de bevrijding van Colmschate (8 april) en rond Bevrijdingsdag 5 mei.

Neem contact met ons op

Jumbo Hans Kok & De Kuip vieren 75+1 jaar vrijheid wordt mogelijk gemaakt door:

Logo's sponsoren De Kuip viert 75+1 jaar vrijheid

Met dank aan onze sponsoren Jumbo Hans Kok, Gemeente Deventer, Overijssel Viert Vrijheid, Preuter, Solard, Miqa, UniCom en De Colm.


Bronnen

De volgende partijen hebben ons ondersteund met materiaal voor deze activiteiten.


Recente geschiedenis

In de afgelopen jaren vierden we elk jaar de bevrijding, de buurt hangt begin mei de Canadese vlag uit, vrijwilligers bezoeken rond kerst de Canadese Begraafplaats in Holten, was er een bevrijdingsconcert en kwamen vele Canadese veteranen naar The Canadian Club.

Contact

Stichting Gemeenschapshuis Colmschate
Bloemendalsweg 1B
7429 AL Colmschate
0570 65 14 10
06 22 71 68 95ย (beheerder)
info@de-kuip.nl

Gratis parkeren op eigen terrein.
Nabij snelweg, openbaar vervoer en
winkelcentrum Colmschate.

Openingstijden
Openingstijden kunnen afwijken i.v.m. het coronavirus. Meer informatie www.de-kuip.nl/corona.

Nieuws, Media & Exposities

De Kuip op Facebook

2 weken geleden

Al 1,5 jaar lang hebben we ze niet kunnen ontvangen, maar als alles goed gaat dan zijn ze vanaf september weer om de week te vinden in De Kuip. ๐——๐—ฒ ๐—น๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฆ๐—ผ๐—ผ๐˜€ ๐——๐—ฒ ๐—ž๐˜‚๐—ถ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ท. Alle activiteiten staan weer in onze agenda..Een ontspanningsavond voor mensen met een verstandelijke beperking.www.de-kuip.nl/agenda/ ... Bekijk meerBekijk minder
Bekijk op Facebook