Op zondagmiddag 12 september 2021 vierden we in De Kuip 75+1 jaar vrijheid. Dit deden we in aangepaste vorm i.v.m. de geldende coronamaatregelen. Met een fietstocht langs oorlogsmonumenten en een expositie over Colmschate en omgeving in de oorlog en in 75+1 jaar vrijheid.

Fietstocht langs oorlogsmonumenten

De fietstocht begon bij De Kuip en liep langs een wederopbouwboerderij Somervaartpad 2 en herinneringsbank “Snipperling dankt Oxe” naar het monument “Executie 5 april 1945” bij het Oxerhof. Vandaar uit ging de route door de prachtige omgeving van Oxe naar ‘t Broake Bos. Hier ligt het monument Lancaster “Lily Mars”. Via het herinneringsbord “Bevrijding Bathmen 8 april 1945” naar het centrum van Bathmen voor drie monumenten. Vandaar uit ging de route naar het rustpunt bij De Flierweide. Vanuit hier ging de route door naar Lettele en het monument “Gesneuvelde Canadese Soldaten”. Het laatste monument is het “Gedenkbord Colmschate” voor de kerk aan de Holterweg.

Expositie en terras

Terug bij De Kuip was er op het evenemententerrein naast De Kuip een expositie te bezichtigen met foto’s van Colmschate, Deventer en hun omgeving in de Tweede Wereldoorlog en in 75+1 jaar vrijheid. Daarnaast was er ook live muziek door Roundabout jazz band en was er een horecaterras.

We willen alle deelnemers, maar vooral alle vrijwilligers bedanken die geholpen hebben bij de organisatie, op- en afbouw en tijdens het evenement. Daarnaast ook de sponsoren Jumbo Hans Kok, Gemeente Deventer, Preuter Installatietechniek, Solard, Miqa Makelt, UniCom Oost en De Colm. Zonder hun financiële hulp was het niet mogelijk geweest om dit evenement te organiseren in coronatijd.

Op naar mei 2022 voor een nieuwe fietstocht en expositie (binnen) met het thema; 50 jaar De Kuip.

Video

Foto’s

Foto’s Gerrit & Tiny Beijers, Lisanne & Dave Stoelinga en Charlotte Koloc.

close
Logo De Kuip 50 jaar 2021 FC

Schrijf je nu in om op de hoogte gehouden te worden van alle activiteiten en ander nieuws van De Kuip.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.