Voor de tweede keer exposeren basisschoolleerlingen van de St. Bernardus School aan de Zwaluwenburg hun gemaakte foto’s in De Kuip in Colmschate. Sinds 4 jaar worden er op school verschillende workshops gegeven op de woensdagmorgen en fotografie is daar eentje van. In groep 5 wordt er gestart met de basis en gaan de leerlingen in de tweede les meteen naar Rijssen om daar roofvogels te fotograferen. Er worden dan al fantastische foto’s gemaakt.

Het jaar daarop, in groep 6, wordt het accent gelegd op de skyline van Deventer en leren ze van 3 aparte foto’s één panoramafoto te maken, met weer verbluffende resultaten.

In groep 7 gaan ze met hun, eventuele eigen, camera op de Ulebelt rondstruinen. De mooiste foto wordt dan de week erna op een creatieve wijze bewerkt.

Het laatste jaar gaan ze een portretfoto maken van een medeleerling. Verkleed, sportief of opgemaakt, net wat ze willen. En als ze dan van school gaan, hebben ze een prachtige serie fotografieworkshoppen doorlopen.

En nu mogen de leerlingen dus voor de tweede keer exposeren in activiteitencentrum De Kuip aan de Bloemendalsweg 1B. Er hangen nu zo’n 25 foto’s van onze (oud)leerlingen, dus heeft u even tijd, ga dan even kijken! De expositie duurt tot half april.

Skyline Deventer