In mei exposeert Fred Schilders (1948) in onze foyer, “What’s in a name” zullen we maar zeggen.

Fred heeft tot ca. zijn 25ste jaar veel getekend en geschilderd. Zijn drukke werkzaamheden als manager in de transportwereld namen daarna alle tijd in beslag, maar na zijn prepensioen, nu zo’n 3 jaar geleden, heeft hij de penselen weer opgepakt.

Een jaar les in realistisch schilderen, schildervakanties in Frankrijk en werken in de omgeving laten een figuratief schilder zien.
Fred schildert met olieverf, zet soms wel eerst zijn schilderijen op met acrylverf en schildert bijna alles op doek. Hij schildert graag in de natuur, vrij realistisch/impressionistisch, maar houdt ook erg van surrealisme. Het surrealisme is weer verdeeld in schilderijen waarbij hij wereldse zaken die hem prikkelen in olieverf neerzet (zie bijvoorbeeld zijn schilderij: “niet denken, wij zorgen voor jullie” waarbij gelukzalige mensen hun hersenen inleveren bij staat, kerk en bank voor een zorgen vrij bestaan) en taferelen waarbij ieder maar moet denken wat hij/zij wil.

Ook zijn werken, gemaakt in de omgeving van Bathmen zijn woonplaats, hebben soms een surrealistisch trekje. De boot (zomp) bij museumboerderij “de Pothaar” vond hij wat te “alleen”, uit de sloot bij de boot duiken nu dus wat zeemeerminnen op.

De schilderijen zijn te koop, informeer aan de bar voor meer informatie.

U kunt de expositie komen bekijken van maandag tot en met donderdag van 10:30 – 12:00 uur en ‘s avonds vanaf 19:00 uur. Vrijdags is de Kuip vanaf 10.30 – 24.00 uur geopend. De Kuip vindt u aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate.