Colmschate – Op dit moment hangt er weer een nieuwe expositie in onze foyer. Dit keer met prachtige foto’s van Jitze Terpstra. Hij is 58 jaar oud en woont met zijn gezin in Wijhe. Sinds 9 jaar houdt hij zich weer fanatiek bezig met fotograferen.

Jitze aan het woord

Sinds 9 jaar houd ik me weer fanatiek bezig met fotograferen. Een beetje het moment waarop onze kinderen ieder hun eigen weg zijn gegaan. Ook heb ik me aangesloten bij Natuurfocus, een Overijsselse natuurfotografieclub. Deze club houdt maandelijks lezingen en organiseert  clubdagen/ ochtenden met verschillende thema’s. Een grote inspiratiebron voor mij.

Ik beleef veel plezier aan het fotograferen van vooral vogels, vlinders en libellen. De laatste tijd krijg ik meer belangstelling voor landschapsfotografie en meer specifiek het fotograferen van luchten, waarbij ik soms helemaal weg kan dromen bij schitterende luchten en wolkenformaties en daarbij af en toe vergeet om foto’s te maken.

De IJssel en de uiterwaarden zijn voor mij een prachtige omgeving om rond te kijken en foto’s te maken. Het is heerlijk om ’s ochtends vroeg in alle stilte rond te struinen in de natuur, dat is puur genieten.

Voor deze expositie heb ik een selectie gemaakt van foto’s met vogels, water, libellen en luchten van het afgelopen jaar.  Alle foto’s zijn te koop, eventueel met lijst. De foto’s kosten € 22,50 per stuk en met lijst € 33,50.