Fatma Temiz exposeert momenteel haar schilderijen in activiteitencentrum De Kuip aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate. Fatma is geboren op 1 maart 1974 in Andirin in Turkije. In 1990 is zij verhuisd naar Deventer, waar ze nog steeds met veel plezier woont. Aangekomen in Deventer heeft ze binnen anderhalf jaar de Nederlandse taal eigen gemaakt en is daarna gaan studeren en heeft de diploma’s voor verzorging assistent en leidster kindercentra behaald. Ze is getrouwd en heeft drie dochters.

Als klein meisje in Turkije was ze al veel aan het tekenen en schreef ze veel gedichten. Veel van haar tekeningen en gedichten zijn mee verhuisd naar Deventer en nog steeds in haar bezit. De gedichten zijn in haar moedertaal geschreven en tegenwoordig schrijft ze nog steeds gedichten.

Na de geboorte van haar derde dochter kriebelde het weer bij haar en pakte ze het tekenen weer op. Uiteindelijk is ze ook weer gaan schilderen. Inmiddels is ze ook lid van de Deventer Amateur Kunstenaars vereniging (ook wel bekend als DAK) en heeft ze al diverse keren geëxposeerd in Deventer in onder andere de Latijnse School, de wijkwinkel Keizerslanden en dan nu ook in activiteitencentrum De Kuip in Colmschate.

De inspiratie voor haar kunstwerken en gedichten haalt ze veel uit Turkse en Oosterse miniaturen. Deze prikkelen namelijk haar fantasie en fantasieën van vele anderen, hopelijk ook de uwe!

Haar schilderijen zijn ook te koop. Meer informatie hierover vindt u in de Foyer van De Kuip.