Jan van Inzen is geboren in 1926. Zijn eerste schreden op het schilders pad waren tijdens zijn militaire diensttijd, toen hij o.a. affiches maakte voor contactavonden met de burgerij. Na zijn diensttijd kreeg hij een drukke baan als hoofdvertegenwoordiger bij een bedrijf in kantoorartikelen, zodat zijn palet in de kast verdween. 

Na zijn pensionering werd hij pr-medewerker en later  voorzitter van de Stichting Gilde Deventer die onder meer rondleidingen door de stad verzorgt, fietstochten organiseert en diavoorstellingen over Oud Deventer houdt. Hij is lid van de Schildersgroep Schalkhaar en krijgt les van Paula Hondsmerk in Okkenbroek. Speciaal voor het werken met pastel op velourspapier. Daarnaast heeft hij een cursus aquarelleren gevolgd bij Maria Dijkstra. De gemengde techniek waarbij een aquarel wordt afgewerkt met pastel past hij veel toe.

Engel-Lise van der Linden

Deze Colmschater schilderes houdt van kleur. Zij volgt al geruime tijd de teken- en schilderlessen bij de Leeuwenkuil te Deventer en krijgt les van professionele kunstenaars.  Na veel schilderijen cadeau gedaan te hebben en enige verkocht te hebben is ze afgelopen november begonnen met een expositie in de bibliotheek van Twello.

Haar werk bestaat voornamelijk uit pastelwerken, ze vind het heerlijk om met haar vinders en handen een werk vorm te geven. Kort geleden is ze begonnen met acrylverf, dit is natuurlijk een andere techniek, maar de eerste resultaten zijn zeer bemoedigend.

U kunt hun werk komen bekijken van maandag tot en met donderdag van 10:30 – 12:00 uur en ‘s avonds vanaf 19:00 uur. Vrijdags is de Kuip vanaf 10.30 – 24.00 uur geopend.

De Kuip is echter van 22 december 2014 t/m 4 januari 2015 gesloten i.v.m. de feestdagen.