Colmschate – Op dit moment is er in Gemeenschapshuis De Kuip in Colmschate een expositie te zien van prachtige foto’s gemaakt door Charlotte Koloc Yska. De foto’s zijn de komende weken te vinden in de foyer van De Kuip.

Charlotte is geboren in Enschede in 1956. Na veel omzwervingen is ze 1978 in het mooie Deventer komen wonen. Al sinds haar tienertijd is ze aan het fotograferen, maar toen er kinderen kwamen en ze ook nog haar beroep als verpleegkundige uitoefende bleef het gewoon een mooie hobby. In 2000 is ze met haar man Peter naar Zwitserland vertrokken en kreeg Charlotte de mogelijkheid om zich meer met fotografie bezig te houden, zozeer zelfs dat ze opdrachten kreeg en het fotograferen opeens meer dan een hobby is geworden. Sinds Januari 2017 wonen ze weer in Deventer.

Ze heeft regelmatig voor architecten mogen werken, maar ook voor een goudsmid mogen  fotograferen. Ook heeft ze trouwreportages gedaan, zo komt er genoeg op haar pad. De foto’s die in De Kuip hangen geven een beeld van wat ze zoal gedaan heeft. Deventer komt natuurlijk voorbij, Nederlands tulpen, maar had haar vooral inspireert is water. In Schaffhausen fotografeerde ze een oude staalfabriek en Chicago met z’n indrukwekkende architectuur hangt nu ook in de Kuip Ook mocht ze jaar kleinkinderen in de fotostudio fotograferen, wat helemaal te gek was. Wil je nog meer van haar werk zien, kijk dan op photo-charlotte.ch

U kunt de expositie komen bekijken van maandag tot en met donderdag van 10:30 – 12:00 uur en ‘s avonds vanaf 19:00 uur. Vrijdags is de Kuip vanaf 10.30 – 24.00 uur geopend. De Kuip vindt u aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate.