We kijken met veel enthousiasme terug op een zeer geslaagde Koningsdag in Colmschate. Het was voor het eerst dat we de kleedjesmarkt organiseerde. Dit jaar in het kader van ons 50-jarige bestaan. Na twee jaar door corona geen Koningsdag te hebben kunnen vieren, had iedereen er weer enorm veel zin in.

Al ‘s ochtends vroeg waren de mensen al druk in de weer, op een toen nog deels wit veld met het uitstellen van al hun kleedjes. De 100 geprinte reglementen waren al heel snel op, dus we hadden zo’n 200 á 300 deelnemers aan de kleedjesmarkt.

Maar ook de bezoekers kwamen in nog veel grotere getallen naar De Kuip. De ijscoman verkocht op het terrein zijn ijsjes, kinderen waren de hele dag druk met Oud Hollandse spellen als sjoelen en blikgooien en live muziek was er van De Deurbloazers Daeventer.

WijDeventer die het evenement financieel mogelijk hadden gemaakt stond er met een stand en gaf oranje Afrikaantjes weg. Deze moest je dan weggeven aan een goede buur. Alle plantjes waren aan het einde ook op. WijDeventer, namens het projectteam bedankt voor het mogelijk maken van dit evenement.

En onze beheerders in De Kuip werkten zich uit de naad en was het zo druk dat zelfs de lokale supermarkt een aantal keren is bezocht voor extra inkoop. En op het veld hebben de vrijwilligers ook duizenden stappen gezet om alles in goede banen te leiden. Allen vrijwilligers, beheerders, projectteam, deelnemers, bezoekers en sponsoren bedankt voor deze dag!

Video

Video: G. Beijers

Foto’s