Colmschate – Op zaterdag 11 maart 2023 is er weer heel veel gedaan rondom De Kuip tijdens NLdoet. Met een grote groep vrijwilligers zijn er heel veel taken verricht. Maar was het ook een enorm gezellige dag.

De focus lag op ons terras, maar dit was niet de enige plek waar gewerkt werd. Op het terras is het oude zonnescherm vervangen voor een andere. Hier is ook een begin gemaakt met het plaatsen van palen met een staalkabel waar de prikkabel LED verlichting aan komt te hangen. Echter was het zonnescherm meer werk dan gehoopt en zat het niet echt mee. Dus konden we niet de hele staalkabel monteren, dit werk maken de vrijwilligers van de week nog af.

Zoals gezegd het terras was niet de enige plek waar gewerkt werd, daarnaast is al het groen rondom De Kuip gesnoeid, geharkt en blad- en onkruidvrij gemaakt. Tevens zijn er ook in de plantenbakken nieuwe plantjes geplant. Ook is er flink schoon gemaakt aan de buitenzijde en is er genoeg alg verdwenen.

Ondanks dat er nog wat sneeuw lag, hebben we geluk gehad met het weer. Het was heerlijk weer om buiten bezig te zijn. Tevens werden de vrijwilligers weer heerlijk verwend met heerlijk eigen gemaakt gebak bij de koffie en een heerlijke lunch met soep en broodjes.

We willen het Oranjefonds en Douwe Egberts bedanken voor hun steun. Maar natuurlijk ook alle vrijwilligers voor hun harde werken. Nu kijken we uit naar het voorjaar wanneer alles weer mooi gaat groeien en bloeien en we heerlijk op het terras kunnen genieten!