Vanaf 8 april 2022, de bevrijdingsdatum van Colmschate, is de expositie 77 jaar vrijheid te zien in de foyer. Met foto’s van Colmschate tijdens de Tweede Wereldoorlog, kort na de bevrijding en in 77 jaar vrijheid.

De foto’s waren vorig jaar ook te zien tijdens Jumbo Hans Kok en De Kuip vieren 75+1 jaar vrijheid. Echter kon toen door corona niet iedereen deze expositie bezichtigen. Ook is het dit keer de laatste keer Welcome Again Veterans, welke wordt afgesloten met een grote Taptoe 30 april op het evenemententerrein naast De Kuip. Dit was de reden om dit jaar nog een keer de expositie in te richten op de manier zoals wij dit graag tonen, in onze foyer.

De expositie

In de expositie zijn foto’s te vinden van Colmschate tijdens en net na de oorlog. Maar ook kaarten van de opmars van de geallieerden. Ook is er aandacht voor de bezoeken van Welcome Again Veterans. Tijdens deze periode werd De Kuip “The Canadian Club” en bezochten vele Canadese Veteranen Colmschate. Een eerbetoon is te zien in deze expositie.

Ook is er aandacht voor wederopbouwboerderijen in Salland en wordt speciaal de wederopbouwboerderij aan het Somervaartpad 2 uitgelicht. Met informatie van de geschiedenis van de boerderij als foto’s en bouwtekeningen.

De hoek rondom het biljart is ingericht met foto’s van Colmschate in 77 jaar vrijheid. Met foto’s uit de mooie geschiedenis van Colmschate.

Tip!

Vorig jaar de fietstocht langs de oorlogsmonumenten niet kunnen fietsen? Haal dan uw fietsroute af aan de bar in De Kuip (tijdens openingstijden) en bezoek na de fietstocht de expositie in onze foyer en neem nog een drankje binnen of op ons terras.

Bezichtigen

U kunt de expositie komen bezichtigen tijdens de openingstijden van De Kuip. U vindt De Kuip aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate. De expositie is nog te zien t/m 1 mei 2022.