Op dit moment kunt u in onze foyer een expositie vinden van Anneke Kruse-Dik. Anneke is in 1947 geboren in Amsterdam en van kinds af aan altijd al bezig geweest met tekenen, boetseren en allerlei creatieve uitingen. Na de middelbare school heeft ze een opleiding tot etaleuse gevold en dit beroep 20 jaar uitgeoefend. In 1968 is ze getrouwd en heeft 3 kinderen. Toen de kinderen groter werden heeft ze lessen in tekenen en schilderen gevolgd bij Cor van Tricht in Huizen en op de Gooise Kunstacademie in Laren (NH).

Ze is met figuratief schilderen begonnen met olieverf en later met aquarel, dat is een heel andere techniek dan olieverf. Moeilijker maar heel boeiend. Naar een aantal jaren wilde ze wat losser gaan werken richting abstract en hiervoor heeft ze cursussen gevolg in Frankrijk. Abstract schilderen lijkt zo makkelijk, maar het tegendeel is waar. Het resultaat is zeer verrassend, het is vooral een gevecht met kleur, compositie en evenwicht.

Naast het schilderen is ze een aantal jaren geleden begonnen met het boetseren. Na het bakken komt nog het afwerken zoals glazuren of “Raku-stoken” met glazuur.

U kunt de expositie komen bekijken van maandag tot en met donderdag van 10:30 – 12:00 uur en ‘s avonds vanaf 19:00 uur. Vrijdags is de Kuip vanaf 10.30 – 24.00 uur geopend. De Kuip vindt u aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate. U vindt de schilderijen in de foyer.