jamkaReD is het creatieve alter ego van Roel Dikken. Hij is geboren op 7 december 1965 in Hengelo (O) en heeft Nederlandse en Indische roots. Roel tekende altijd al en deelt en publiceert sinds 2014. Zet zijn inspiratie om in eigen stijl. Abstract vooral, soms figuratiever.

Hij doe het vooral digitaal, op telefoon en tablet. Ook op canvas, papier. Op muren ook. En gebouwen, glazen, mokken, koffers, riemen. Een aantal van zijn helden: Miró, Kandinsky, CoBrA beweging, Picasso, Keith Haring, Basquiat.

De naam jamkaReD is gebaseerd op het Ind(ones)ische jam karet. Dat betekend tijd van rubber en elastieken tijd. De tijd vergeten, rek in de tijd. Dat overkomt hem ook als hij tekent, schildert, creëert, en creatief is. Laten gebeuren wat gebeurt, laten komen wat er komt.

Lijnen vormen die ontstaan vanuit moment. Kleuren die ze vullen. In balans. En ja, hij heeft ook wel iets met taal, met woord en letters.

Meer informatie op zijn website: www.jamkared.nl.

U kunt de expositie komen bekijken van maandag tot en met vrijdag vanaf 19:00 uur. De Kuip vindt u aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate.

close
Logo De Kuip 50 jaar 2021 FC

Schrijf je nu in om op de hoogte gehouden te worden van alle activiteiten en ander nieuws van De Kuip.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.