Lezing over het dagelijks leven in de 2e Wereldoorlog

Persbericht Lezing leven in de 2e wereldoorlog

Colmschate – Op woensdagmiddag 1 mei 2019 is er in Gemeenschapshuis De Kuip een lezing in De Kuip. Vanuit het Steunpunt Gastsprekers Westerbork komen op Frits Loggen en zijn vrouw Cor om te vertellen over het dagelijks leven in de 2e Wereldoorlog.

Frits Loggen is natuurlijk bekend in De Kuip als lid van het bestuur van de stichting  “Welcome Again Veterans”. Frits en Cor vertellen belevenissen vanuit hun verhaal. Er is een diapresentatie en ze nemen ook vele attributen uit die periode mee. Er is natuurlijk ook gelegenheid om vragen te stellen.

De middag begint om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De Kuip is geopend vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis.

De Kuip is vanaf 2005 in de 1e week van mei “The Canadian Club”. De stichting Welcome Again Veterans vindt dan bij De Kuip hun onderkomen. De stichting stelt in die week een programma samen waarbij de uit Canada overgekomen veteranen en hun familieleden aan deelnemen. Dit jaar is er geen Canadian Club. Volgend jaar in 2020 wordt 75 jaar bevrijding gevierd en verwachten we ook weer De Kuip om te dopen tot The Canadian Club. Meer informatie over de lezing en De Kuip op www.de-kuip.nl.